Social Icons

twitter facebook linkedin email

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στρατηγική Πόκερ...ποτέ ξανά το εύκολο θύμα


http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/04/%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%81.jpg 

Λέγεται πως το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που εύκολα μπορείς να μάθεις, αλλά πολύ δύσκολα μπορείς να γίνεις κυρίαρχός του. Το να προσπαθήσει κανείς να γίνει άσσος σε οποιαδήποτε παραλλαγή του πόκερ είναι μία ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Στην ενότητα της στρατηγικής πόκερ, θα βρεις αρκετές ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να μετατραπείς σε έναν κερδοφόρο παίκτη πόκερ. Η σελίδα αυτή προσφέρει γενικές συμβουλές και στρατηγικές για το πόκερ, καθώς και συνδέσμους για στρατηγικές και συμβουλές άλλων παραλλαγών του παιχνιδιού.

Poker Strategy Tips - Poker Tactics: Τα βασικά της στρατηγικής του πόκερ περιλαμβάνουν πολλές έννοιες, οι οποίες πρέπει να συνδυαστούν ώστε κάποιος να γίνει ένας σταθερά κερδοφόρο παίκτης. Οι επόμενες έννοιες είναι πολύ σημαντικές για την εκμάθηση της στρατηγικής του παιχνιδιού:

-Σφιχτό παιχνίδι (Tight play)
-Επιθετικό παιχνίδι (Aggressive play)
-Τυχαίο παιχνίδι (Random play)
-Εκμετάλλευση των λαθών που κάνουν οι αντίπαλοι

Συγκράτησε τις έννοιες αυτές όσο αναπτύσσεσαι ως παίκτης του πόκερ. Αυτές οι στρατηγικές έννοιες, είναι όπως τα χρώματα στην παλέτα ενός ζωγράφου: τα κύρια χρώματα είναι τα ίδια, αλλά ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός και υφολογικός.
Μερικές σκέψεις για τη στρατηγική πόκερ

Αποφάσεις του νέου παίκτη πόκερ

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν παίζεις πόκερ για να κερδίσεις ή για να διασκεδάσεις. Το να καταφέρεις να έχεις σταθερά κέρδη απαιτεί και χρόνο και προσπάθεια. Με λίγα λόγια, χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν είναι καθόλου κακό να παίζεις πόκερ για διασκέδαση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σχεδιάζεις να χάνεις ακόμα και όταν παίζεις για διασκέδαση. Ωστόσο, το να αποφασίσεις ποιός τύπος παίκτη επιθυμείς να γίνεις πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι, θα σε βοηθήσει ώστε οι αποφάσεις και οι παρτίδες σου να γίνουν πιο εύκολες στο μέλλον.

Πάρε καλές αποφάσεις – τα αποτελέσματα θα έρθουν


Ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες πόκερ του κόσμου χάνουν κάποιες παρτίδες. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι κάθε φορά που παίζεις, θα κερδίζεις. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό παίξιμο σε κάθε παρτίδα. Αν το καταφέρεις αυτό, τότε τα κέρδη δε θα αργήσουν να έρθουν όσο βελτιώνεσαι με το χρόνο.

Πολλοί παίκτες κάνουν το λάθος να κρίνουν τις ικανότητές τους στο παιχνίδι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάθε παρτίδας τους στο πόκερ. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό παίξιμο κάθε φορά. Όσο πιο κοντά έρθεις σε αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματά σου.

Τα μαθηματικά του πόκερ

Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στα μαθηματικά και ένα παιχνίδι με ελλιπείς πληροφορίες. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Σε ένα βασικό επίπεδο, το κερδοφόρο πόκερ ξεκινάει με την επιλογή των σωστών αρχικών φύλλων με τα οποία θα ξεκινήσεις να παίζεις. Αν μπαίνεις στο ποτ με τα καλύτερα φύλλα πιο συχνά, σε σχέση με τους αντιπάλους σου, τότε θα κερδίσεις περισσότερες φορές από αυτούς.

Πέρα από τα αρχικά φύλλα

Η επιλογή των αρχικών φύλλων είναι βασικής σημασίας, αλλά αποτελεί μόνο ένα μέρος του παζλ της στρατηγικής πόκερ. Από τη στιγμή που νιώθεις άνετα με την επιλογή των αρχικών φύλλων και καταλαβαίνεις το πώς αλλάζει η αξία τους ανάλογα με τη θέση που έχεις στο τραπέζι, τότε το επόμενο που πρέπει να εξασκήσεις είναι το πώς θα τα χειριστείς κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Αυτό που ξεχωρίζει τους επαγγελματίες παίκτες από τους ερασιτέχνες είναι το γεγονός ότι οι πρώτοι παίζουν πολύ καλύτερα από τους δεύτερους στο υπόλοιπο της παρτίδας, αφού βέβαια οι αρχικές αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό όταν βλέπουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο τέλος κάθε παρτίδας. Οι ικανότητες αυτές περιλαμβάνουν υπολογισμούς των pot odds, αναγνώριση των μοτίβων πονταρίσματος, μπλόφες και χρήση της θέσης στο τραπέζι. Τα χρόνια που χρειάζονται ώστε να μάθεις πώς να συμπεριφέρεσαι στα μέσα και το τέλος κάθε παρτίδας αξίζουν τον κόπο, διότι ακόμα και μικρές βελτιώσεις στις ικανότητες ενός παίκτη μπορούν να επηρεάσουν τρομερά τα μακροπρόθεσμα πιθανά κέρδη του.

Απόφυγε το Tilt

Άλλη μία ικανότητα, η οποία πρέπει να είναι μέρος της στρατηγικής ενός κερδοφόρου παίκτη πόκερ, είναι η αποφυγή του tilt.  Οι αντίπαλοι σου θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματά σου εναντίον σου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εσύ τους το επιτρέψεις. Το συναισθηματικό παιχνίδι έχει ως αποτέλεσμα κακές αποφάσεις και χαμένα χρήματα. Τα νεύρα και η απώλεια της αυτοσυγκέντρωσης λόγω θυμού (tilting) πάνω στο παιχνίδι μπορεί να συμβούν στον καθένα και μερικές φορές η μοναδική λύση είναι η αποχή για λίγο από το παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κακό. Το πόκερ θα είναι ακόμα εδώ και μετά από δέκα λεπτά. Στην πραγματικότητα, θα είναι ακόμα εδώ και αύριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text